SuomiAreenassa esiintyjien tutkijoiden kuvat ja tieto otsikosta ja ajankohdasta.

INVEST herättää SuomiAreenassa pohtimaan perheen vaikutusta elämänvalintoihin

Pelataanko elämänlotto jo ennen syntymää, kysytään tutkimuksen lippulaiva INVESTin SuomiAreena-keskustelussa tiistaina 25.6. kello 12 alkaen. Keskustelun innoittajana ovat tutkimukset, jotka kertovat kotoa saatujen lähtökohtien vaikuttavan siihen, mitä opiskelemme, mikä on asemamme työmarkkinoilla, miten todennäköisesti perustamme perheen ja miten hyvin voimme.

 Turun yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteisessä Eriarvoisuuden, interventioiden ja uuden hyvinvointiyhteiskunnan tutkimuskeskus ja lippulaiva INVESTissä on selvitetty, mitkä tekijät vaikuttavat elämänkulkuumme ja valintoihimme, ja miten voimme yhteiskuntana lisätä mahdollisuuksien tasa-arvoa.

Elämänlotto – pelataanko se jo ennen syntymää? -keskustelussa aiheeseen pureutuu neljä INVESTin tutkijaa: sosiologian professori Jani Erola, lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen erikoistutkija Kaisa Mishina, psykologian professori Christina Salmivalli sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava tutkija Maria Vaalavuo. He avaavat perheen vaikutusta sekä omien että kollegoidensa tutkimusten pohjalta.

Aihetta lähestytään kolmen esimerkkihahmon kautta. Livekuvittaja Linda Saukko-Raudan kiteyttää sekä hahmojen että tutkijoiden kertoman tiedon piirustuksena, jonka kasvua yleisö seuraa samanaikaisesti. Ohjelman juontaa toimittaja Rami Koivula.

INVEST on yksi Suomen Akatemian lippulaivoista, jonka tavoitteena on tarjota Suomelle ja muille yhteiskunnille nykyistä tasa-arvoisempi sekä taloudellisesti, väestöllisesti ja sosiaalisesti kestävämpi hyvinvointivaltiomalli. SuomiAreenassa yleisö haastetaan pohtimaan, millaista tukea yhteiskunnan on hyvä ja syytä antaa.

>> Elämänlotto – pelataanko se jo ennen syntymää?  SuomiAreenassa
>> Lue lisää INVESTistä