Uusi digitaalinen työkalupakki avuksi lasten koronahuoliin

Turun yliopiston Voimaperheet-tutkimusryhmä on avannut Yhdessä selviydytään -internetsivuston tueksi vanhemmille, jotka kaipaavat työkaluja huolten hallintaan ja lasten psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen koronapandemian aikana. Sivusto on maksuton ja tarkoitettu kaikenikäisten lasten vanhemmille.

Sivustolle on koottu tietoa ahdistuneisuudesta, neuvoja hankalien tunteiden läpikäymiseen sekä helposti omaksuttavia harjoitteita, kuten rentoutumista hengittämisen avulla ja mielikuvaharjoituksia. Lisäksi vahvistetaan rohkaisevaa ajattelua ja arjen suunnittelua yhdessä lapsen kanssa. Sivuston sisältö perustuu käyttäytymisterapeuttiseen menetelmään, joka on osoitettu parhaaksi tavaksi lievittää lasten ahdistuneisuutta ja pelkoja.

Sivuston käyttöön liittyvällä tutkimuksella selvitetään tarjottujen keinojen vaikutusta vanhempien ja lasten hyvinvointiin väestötasolla. Tietoa hyödynnetään sivuston jatkokehityksessä.

Sivustolle rekisteröidytään osoitteessa https://yhdessaselviydytaan.fi

Yhdessä selviydytään -hanketta rahoittaa Juho Vainion Säätiö, joka myöntää apurahoja kansanterveyttä ja terveitä elämäntapoja edistävään tutkimukseen ja toimintaan.  Yhdessä selviydytään kytkeytyy INVEST-lippulaivahankkeeseen, joka kehittää menetelmiä lasten ja nuorten hyvinvoinnin tueksi, ja se toimii yhteistyössä Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön kanssa.