The flower from INVEST logo and text INVEST Conference 2024.

INVESTin konferenssin ohjelma julkistettu – teemoina digitalisaatio, sosiaalinen eriarvioisuus ja käyttäytymisen muutos

INVESTin toukokuussa järjestettävän kansainvälisen konferenssin yksityiskohtainen ohjelma on julkistettu. Pääpuhujina ovat taloussosiologian ja digitaalisen yhteiskuntatutkimuksen professori Vili Lehdonvirta sekä lasten- ja nuorisopsykiatrian apulaisprofessori Eva Serlachius. Rinnakkaissessioissa on yli 100 esitystä. Konferenssiin voi ilmoittautua 30.4. iltaan saakka.

INVEST järjestää 15.–17.5.2024 ensimmäistä kertaa kaikille avoimen kansainvälisen konferenssin. Konferenssiesityksiä yhdistävinä teemoina ovat digitalisaatio, sosiaalinen eriarvoisuus ja käyttäytymisen muutos.

Torstaina pääpuheenvuoron pitää Oxfordin yliopiston Oxford Internet -instituutin taloussosiologian ja digitaalisen yhteiskuntatutkimuksen professori Vili Lehdonvirta. Lehdonvirta johtama tutkimusryhmä tutkii digitaalisen teknologian politiikkaa ja niiden sosioekonomisia vaikutuksia. Tämänhetkisessä tutkimuksessaan hän keskittyy digitaalisten infrastruktuurien geopolitiikkaan.

Perjantain pääpuheenvuoron pitää Karolinska Instituetin kliinisen neurotieteen laitoksen lasten- ja nuorisopsykiatrian apulaisprofessori Eva Serlachius. Tutkijana hän on keskittynyt siihen, miten lasten ja nuorten mielenterveysongelmien diagnosointi- ja hoitoprosessia voitaisiin helpottaa internetin välityksellä annettavan kognitiivisen käyttäytymisterapian (iCBT) avulla.

Rinnakkaissessioissa yli 100 esitystä

Konferenssissa on yli 100 esitystä yhteensä 25 rinnakkaisessa sessiossa.

Ensimmäisen sessiokokonaisuuden valittavina teemoina ovat Work and care arrangements; Equity, ethics and employment in digital technology; Migration and migrant population sekä Interventions.

Toisen sessiokokonaisuuden valittavina teemoina ovat Parenting and child well-being; Social experiments I; Social inequalities and standard of living; Social welfare system and policy research ja Inequality in learning.

Kolmannen sessiokokonaisuuden teemoina ovat Open science; Digital interventions and mental health; Impacts of economic and educational contraction; Family background effects ja Social aspects of digital technology.

Neljännen sessiokokonaisuuden teemoina Family formation: antecedents and consequences; Register-based research in health; Social experiments II;  Stress and health sekä Time use in digital technology.

Viidennen rinnakkaissessiokokonaisuuksien teemoina ovat Cross-cultural research on mental health; Genetics; Peer relations; Covid-19 and wellbeing sekä Parental Leave and Work-Family Dynamics.

Kunkin session puheenvuorot ovat jo nähtävissä konferenssin nettisivuilla.

>> Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 30.4.
>> Konferenssin ohjelma